Vælg en side

Langt de fleste af os har nok stået i en situation, hvor der ganske enkelt ikke er det store albuerum i økonomien. Dette vil ofte være i de helt unge år som studerende på SU, hvor man som bekendt ikke ligefrem lever som en fransk landbaron. Her kan du se, hvordan man alligevel kan få råd til en mobil.   

De månedlige udgifter er ofte et problem

Men stramme budgetter er dog ikke kun for studerende. Arbejdsløse eller folk på barselsorlov kender uden tvivl også følelsen af slet ikke at kunne få pengene til at slå til. Især arbejdsledige vil desværre kunne nikke genkendende til dette scenarie. Tit og ofte vil man som ledig nemlig kun lige have til huslejen og ens forplejning. De månedlige udgifter bliver nemlig som ledig ofte et alt for højt bjerg at skulle bestige – og især vore uundværlige mobiltelefoner og mobilabonnement kan være vanskelige at få råd til.

Sådan kan du alligevel få råd til din smartphone

Gudskelov findes der dog et par måder, hvor du som ledig rent faktisk kan få råd til at have smartphone og ikke mindst mobilabonnement:

  • Meld dig ind i en A-kasse: ved at melde dig ind i en A-kasse vil du nu kunne modtage dagpenge; og med dagpenge får du nu et langt mere større rådighedsbeløb på din konto end med almindelig overførselsindkomst.
  • Skær ned på unødvendige udgifter: selvom det kan virke som en umulig opgave, så er det faktisk muligt at skære ned på en hel del unødvendige omkostninger som ledig. Det handler her om ikke at give efter for fristelsen, når du står i supermarkedet. Her tænkes der specifikt på unødvendige impulskøb, der jo som oftest lokker hårdest i nærheden af kassen. Desuden bør du også for så vidt muligt springe to tredjedele af din takeaway over. Du vil blive overrasket over hvor meget der er at spare.

Sidste mulighed: lån penge i perioder, hvor der virkelig er lavvande i kassen, og afbetal så snart du igen kommer i arbejde.