Vælg en side

For mange er sommerens sol lig med en udlandsrejse sammen med familie eller venner. Der er nemlig ingen tvivl om, at der er noget både spændende og terapeutisk ved at tage af sted til fremmede kulturer, omgivelser og klimaer sammen med dem man elsker mest. En udlandsrejse er naturligvis også en oplagt mulighed for at lægge hverdagens tumult bag sig. 

Det er dog de færreste, der bare fuldstændig kan lægge hverdagen fra sig, når de skal på ferie, og i den sammenhæng er mobiltelefonen et enormt værdifuldt redskab. Med den kan du tag en snak med chefen, kunder, eller din bekymrede mormor, alt efter hvilken del af hverdagen, der trækker mest i dig. 

Derudover er mobiltelefonen også et oplagt redskab på ferien. Den kan bruges til at oversætte menukort, finde vej og bestille billetter. Du er i det hele taget blevet givet en masse muligheder, og det ville være en skam at glemme dem, bare fordi man er på ferie. 

Lær om dit abonnement

Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på et par ting, hvis man ønsker at bruge sin mobil i udlandet. Først og fremmest kan det i allerhøjeste grad svare sig at orientere sig med henhold til sit mobilabonnement, før man tager afsted. 

Det er nemlig de færreste abonnementer, der tillader dig at bruge telefonen på samme måde og i samme omfang i udlandet som derhjemme. Det kan være, at der er begrænsninger på opkald, databrug og meget andet. Ofte vil du blive informeret via tekstbesked, når din mobiludbyder ser dig krydse en grænse, men for din og din pengepungs skyld, kan det være en god ide at være sikker på abonnementets begrænsninger, inden du tager afsted. Det kan jo være, at du har brug for at skifte abonnement i bare en enkelt måned.

Vær påpasselig med forbruget

Selvom du er overbevist om, at du forstår reglerne for dit mobilforbrug fuldstændig, kan det dog alligevel være smart at være påpasselig. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis du færdes ved EU’s ydre grænse, eller hvis du rejser med færge, krydstogtsskib eller lignende. Hopper mobilen på et netværk uden for de europæiske lande, vil det for eksempel nemt kunne ses på de fleste mobilregninger, og det vil være rigtig ærgerligt hvis man er kommet billigt afsted på ferie. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger satellitforbindelserne på et krydstogtskib.

Det vigtigste, du bør huske, hvis du ønsker at bruge mobilen på din udenlandsrejse, har dog intet med regninger og mobilnetværk at gøre. Det handler i stedet om kvaliteten af din ferie. Lige så vel som mobiltelefonen kan være et kraftfuldt og nyttigt redskab derhjemme og på ferien, kan den også med nemhed ende med at sluge enorme mængder tid og opmærksomhed på fuldstændig ligegyldige ting. Det er ærgerligt i hverdagen, men det er endnu mere ærgerligt på en ferie, hvor hele formålet er at bruge tid med dine elskede og se de nye omgivelser.